Från ett decennium till ett annat.

Ett decennium känns i tanken inte som speciellt lång tid. När jag däremot börjar fundera tillbaks på det senaste decennieskifte jag fick uppleva, som tillika var ett millennieskifte, året 1999 och påminns om att jag var en dampig 16-åring med alldeles för höga tankar om mig själv. En 16-åring som drack rödvin med socker på nyårsafton, umgicks med tjejpolarna och lagade tacos som var den tidens festmåltid.  Helt plötsligt blir ett decennium till en hel evighet! –och hur i jössenamn ska man lyckas att sammanfatta ett decennium?


Att jag firade årsskiftet 1999-2000 på Tullbron i Falkenberg det kommer jag ihåg. Att jag precis brutit upp med en av mina ”livskärlekar” C, kommer jag också ihåg. Jag dränkte min hjärtesorg i än mer rödvin, lite rosé på tolvslaget och ett antal fyllehångel med killar jag inte ens kan minnas längre… Året efter 2002, så tar jag studenten. Men året 2001 är inte att förglömma. Det var då jag träffade E. Vi träffades under de mest dramatiska former, och det var väl knappast så 16-åringen skulle föreställa sig första mötet med kärleken i hennes liv. Men så blev det och så är det. 2001 var även året mina föräldrar tröttnade på mig, min taskiga attityd och satte mig i en egen lägenhet. Ett svik jag ännu inte kommit över, men behåller som ett av de viktigaste minnena i mitt hittills ganska korta liv, eftersom det troligen var det som fick mig att växa upp och bli den självständiga, starka kvinna som jag faktiskt är.


Den turbulenta tiden lugnade sig 2002 då jag och E flyttade ihop i min minilägenhet mamma och pappa placerat mig i. Jag tog studenten, fick körkort och blev sambo samma år. Det måste väl ändå vara tre enorma milstolpar i livet? Då var livet en enda lång fest och valen man gjorde betydde egentligen inte mer än att välja tröja på morgonen. Men nu inser man att alla val man gjort har format en.


Sen kommer det sorgliga. Åren 2002-2005 har jag inga direkta minnen från! Jag kommer ihåg mycket bråk, isolering och tråkeri. Det är ju inga minnen man gärna håller fast vid och i mina försök att förtränga tid så har även dom goda och lyckliga minnena försvunnit. För att antar att de fanns…


2006 kommer vi fram till nästa stora milstolpe i mitt liv. Året jag började plugga. Det var nog inte många som trott det om mig när jag stod där med studentmössan på snedden 2002. Att jag ens klarat gymnasiet var ett underverk. Jag var en jävulsk tonåring som inte gjorde mycket rätt. Men snärja mina lärare det kunde jag, och dum har jag nog aldrig direkt varit så det löste sig det också. Dock är Bosse och Fredrik två personer som förutom att vara mina gymnasielärare även räddat mig. De har burit mig genom en helvetisk tid i mitt liv och för det är jag dem evigt tacksam.


Jag började i alla fall plugga religion på distans 2006 och det blev som en uppenbarelse för mig! Jag var så inne i mina studier så jag ville inte göra något annat. Jag ville bara läsa, läsa och lära. Jag fick en otrolig kick av att erövra kunskap och dessutom få belöning för att jag gjorde något utav min kunskap. Det är väl kanske också därför jag aldrig kunnat sluta plugga. Det ena ledde till det andra och efter en del byte av ämnesval och yrkesval så blev jag till slut i januari 2009 färdig beteendevetare. Nu sitter jag här och är snart klar magister i psykologi. Hade jag sagt dessa orden till mig själv för 10 år sen hade jag garvat och frågat personen som hävdade detta trodde på tomten också. Men där ser man. Ingenting är omöjligt. Å det citatet får avsluta detta avsnitt.


Vad är mer värt att berätta om oo-talet. Självklart så tänker jag nämna mina vänner och min familj. Vissa är vänner har bestått, vissa har glidit iväg och vissa har kommit närmre. Dock är jag  evigt tacksam och ödmjuk inför att jag fått ha så många underbara människor i mitt liv. Vi sårar och vi jävlas med varann, men visst fan är ni det bästa jag har! Familjen är den bästa tänkbara. En underbar mamma och pappa som förutom att agera plågor under hela min uppväxt (och ibland fortfarande), stått vid min sida i vått och torrt. Stått ut med allt jävulskap jag ställt till med, lyssnat på mina skällsord och sopat upp alla krossade glas. Min bror får inte många ord här, men han vet lika väl som mig att han är det käraste jag har och att jag skulle offra allt och lite till för honom. Han har betytt mer under 00-talet än nånsin förr.


En annan sak som betytt väldigt mycket under mitt 00-tal är ju såklart musiken. Bruce Springsteen är en otroligt viktig inspiration för mig och jag tror aldrig jag kommer lägga hans skivor på hyllan. Never. För 10 år sen så diggade jag och polarna Westlife och tyckte de var det bästa och snyggaste någonsin, det har förändrats något och minnen jag aldrig skulle vilja vara utan är de 7 spelningar jag fått se med Bruce under 00-talet. Även de ensamma stunderna med ”Better days”, ”Thunder road” och ”Born to run” i högtalarna har varit enormt värdefulla. De starka åsikterna och visdomsorden som präglar Springsteens texter har gett mig styrka och trygghet i jobbiga stunder, likväl som glädje och energi i de bra.


00-talet har även inneburit en hel del underbara resor för min del. Inga direkt långväga, men inte mindre roliga för det. Albanien har besökts ett antal gånger under årens lopp och har väl burit med sig både bra och dåliga minnen. Även Prag-resor får prägla 00-talet, för jag borde väl ha gjort en 3-4 stycken detta årtionde? Mellan-Europa med tema "förintelsen" är ju även det en resa som jag nog aldrig tror att jag glömmer, en total känslomässig berochdalbana! Mina Stockholmsresor 2009, men även de Stockholmsresor vi gjorde under 2002 står sig fortfarande färska i minnet. Så kul vi har haft i den skitstaden! ;)


****Nu tar jag en paus för att fortsätta skriva senare***


Nu fortsätter jag en bit på min upplevelse av 00-talet. Med några glas rödvin innanför västen kanske detta kan bli riktigt bra läsning?! ;) Jag kom på att jag bara skrivit om mig själv hittills. Händelser som skett under 00-talet som påverkat mig speciellt är många. Speciellt två saker har etsat sig fast i mitt minne och det är 9/11 2001 och dubbelmordet i Linköping. Inte att förglömma att vi har ett mord på en utrikesminister och tsunamin under detta decennium, men de två förstnämnda är de som verkligen satt spår i mig. Jag kommer fortfarande ihåg det som igår när jag slår på TV:n hemma i förädrahemmet tidigt en morgon och jag ser ett av flygplanen flyga rakt in i WTC. Det var som en film som bara gick på repeat. Dubbelmordet i Linköping har fortfarande inte fått någon upplösning och en liten oskyldig pojke och en kvinna knivskars till döds. Michael Jacksons död är även den en händelse som lär få prägla minnet av 00-talet i lång tid.


Hmm, vad vill jag nu avsluta denna lilla text med? Det har hänt massor, och att det överhuvudtaget är möjligt att sammanfatta 10 år, dryga 3600 dagar med några ord gör det skrämmande påtagligt hur kort livet är….Typiskt mig att ledas in på ett pessimistiskt slut, men det är faktiskt inte så jag menar, jag menar bara att vi bör bli bättre på att minnas och hylla. Hylla varje lyckad dag som passerar och den morgondag som kommer. Vi vet aldrig nånsin vad i morgon kommer ge, men välkomna varje dag med öppna armar så är risken mindre att du blir besviken. Det kommer jag göra när jag möter 10-talet om en timma.

 

//L 2009-12-31 kl. 23.07


Blir en lugn afton ikväll...

Det ser ut som att det blir som jag "befarade"...Jag och mannen hemma på nyårsafton. Men men, det blir ju inte roligare än vad man gör det. Vi bråkade så många gånger igårkväll så det kanske vi inte behöver ikväll då. Vi ska laga massor med god mat och dricka vin. På menyn står kalkon. Han ville fira på "sitt" vis så det ska vi väl ordna då. Kan ju bara behöva en 10-12 pers som kommer hit i morrn och käkar upp resterna. =) Vi får se vad kvällen ger. Kanske blir bättre än väntat, vem vet? Jag har börjat på den långa resan med att skriva om "mitt 2009", men det lär ta sin lilla tid så den får vi vänta på.

Hörs senare!

//L


Sista dagen på 2009...

I morrn är det den absolut sista dagen på år 2009. Jag kom precis på att jag kommer sakna 2009. Det kommer aldrig tillbaks och det känns lite tungt. Ofta är man ju glad att ett nytt år kommer, men 2009 har varit ett av de bättre åren i mitt liv och därför så känns det lite jobbigt tycker jag. Hoppas att 2010 toppar helt enkelt!

//L


HATA vinter!

Snön har inget som helst värde för mig!! Bara kallt, blött och äckligt. Nu vill jag ha vår. Julen har varit så nu kan jag ta sommar tack! Sköj att köra till jobbet nu? Inte så. Igår fick jag tina upp min bil för hand för att komma in i den. Stört...

Bara två dagar kvar nu sen e det nyår. Jag vill göra nåt på nyår. Bra att komma på det nu. Jag har hela tiden tagit det med ro och tänkt att "det dyker nog upp nåt", men icke! Nu börjar paniken komma krypande med tanken av att jag och E ska sitta här själva.... NEJ! Vill inte. Jag bor för fan med honom 365 andra dagar om året. Han däremot är inte alls främmande för att vi ska sitta själva. "Men, vi kan ju sitta här och mysa och äta nåt gott juh"... Mmm, precis som att vi inte gör det alla andra kvällar. Vi e bjudna på två fester, men mitt enda krav för detta nyåret var "Ingen fest". Jag vill bara sitta några få, käka middag, tjöta skit och dricka vin... Hmm, ja, det är två dagar kvar, vi får se....

Jobbet e likadant som alltid. Fast lite lugnare. Jag fattar inte. När jag e ledig vill jag dit. När jag är där vill jag bara hem. Det är nåt fel på mig tror jag.... Nu ska jag ta mig ut i äckelsnön för att bege mig mot Ullared.

//L


Lista a'2009

En liten lista som skall sammanfatta år 2009!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag gjorde massor 2009 som jag aldrig gjort förr. En del är jag stolt över, några saker mindre stolt. Dock är jag glad att allt hände! Det har fått mig att växa!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag tror inte att jag hade några nyårslöften för 2009. (Ska genast kolla blogg-arkivet efter nyårslöften.... =))
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja både M och S har fått små knoddar. Pojkar båda två.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Länder?! Det blev nog bara Tjeckien i år.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ro i själen.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 17 april, 4-6 juni
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag lärt mig att lita till mig själv och min egen förmåga. har fått mig att göra massor som jag valt bort tidigare.
9. Största misstaget? Det andra kanske hade kallat för misstag kallar jag lärdom
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nä, inte mer än i våras/somras då jag var på gränsen till utbränd
11. Bästa köpet? Åh herregud?! Mina skinnstövlar kanske?
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor och kläder
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Massor!! Mina vänner först och främst.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Better days, Back in your arms, Pokerface (??!)
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare!!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hmm.... Svårt! Jag har faktiskt gjort det mesta jag velat i år.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Druckit vin långt fram på morgonkvistarna kanske?
18. Hur tillbringar du julen? Med de jag älskar.
19. Blev du kär i år? Neej, inte mer7mindre än vanligt!?
20. Favoritprogram på TV? Ballar av stål och Roast på Berns
21. Bästa boken du läste i år? Pinsamt! Men jag har inte läst en enda bok utöver kurslitteratur i år!!
22. Största musikaliska upptäckten? Moneybrother skulle jag väl tro. "Hittade" honom förra julen och nu skulle jag inte vilja leva utan. Bob Dylan likaså.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja! Min älskade mycket väl använda kamera.
25. Något du önskade dig men inte fick? Ja
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? På själva födelsedagen gjorde jag typ ingenting. Hade dock en jätterolig fest tillsammans med brorsan den 18:e juli.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mindre jobbiga beslut och beslutsångest kanske.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Party
29. Vad fick dig att må bra? Att skriva
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Hmm... Hatar frågor om kändisar!! Ingen aning...
31. Vem saknade du? Hmm...Ja...
32. De bästa nya människorna du träffade? R är en underbar människa som jag träffade 2009. Kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta! Sen är jag väl glad att jag tog upp kontakten med några gamla vänner. Blev mycket tightare med några redan befintliga vänner och gjorde mig av med några.

Kul! Men svårt att komma på grejer ifrån året som gått. Jag kommer göra ett lite längre inlägg senare om mitt 2009. Ett av de bättre åren i mitt liv tror jag bestämt!

Puss//L


Sönderdrömd natt

GUD vad jag har drömt mycket i natt! Fattar inte hur man kan hinna med så mycket på en natt... Det värsta är att jag inte känner mig det minsta utvilad heller! Känns som att jag sovit typ 10 minuter och det är ju sådär kul?! Jag har drömt om allt ifrån fester, olika uteställen, otrohet, godståg, försäljare och berner sennen hundar med rosa päls. Sen vart allt kommer ifrån det kan man ju fråga sig?! SJukt är det i alla fall. Jag ville verkligen inte vakna heller. Jag vet att jag tänkte mitt i den sista drömmen att; "hoppas att jag har minst 3 timmar kvar att sova för jag är sjukt trött!" Precis då ringer givetvis klockan...

Nu jobbar jag ju hela veckan... Ända fram till nyårsafton. Grejen är att våra nyårsplaner fortfarande är noll! Nada! Jag börjar faktiskt få lite lite panik nu...Inte jättemycket, men jag vill trots allt inte sitta här själv med E och uggla. Det blir ju som vilken annan kväll som helst då ju. Jag vill ju dock inte på nån fest heller. Hade bara velat sitta nåra stycken, käka mat och tjöta skit. Men vi får väl se...Det finns ju tre dagar kvar att planera på... =)

Nu är det dags att fixa till sig för jobbet. Ovanligt att jobba måndagar, men vad gör man inte för att få en lön i januari?

Sköt om er

//L


Bajs-vinter

Jag åker alltid på mini-depressioner efter julen. Va fan ska man nu se fram emot?! Det blir till att boka in semester snart för jag klarar inte av att se 3 kalla, tråkiga månader framför mig utan nåt som helst kul. Osså dessa jävla vägar?! Sjukt! Det är som glas ute! Med lite pudersnö på. Livsfarligt. Å nu sitter jag med beslutsångest om jag ska ta bilen som väger 600 kg som aldrig får sladd men däremot inte går att bromsa. Eller om jag ska ta bilen som väger det dubbla, men som sladdar värre än fan när man väl får sladd. Dock går den att få stopp på. Pest eller kolera!? För en vecka sen hade jag inget val alls. Konstigt vad man anpassar sig fort... ;)

Nu åker jag och jobbar! Just idag så älskar jag jobbet! Sysselsättning!!! JAAA! =)

Puss//L


Julen i bilder

Tänkte göra mig till såhär på juldagen och bjuda på några bilder ifrån julen. På mig fanns INGA kort typ. Kul? Men här har ni ett litet urval:


Jag försökte fånga den ENORMA julstämning som rådde hemma hos mig dagen före julafton,men det blev helt enkelt inte lika mysigt på kort =/ Dock så synd det väl på mina homosexuella katter nedan hur mysigt de tyckte det var, haha!



Fast den yngsta i vår släkt är 15 år så envisas vi med att ha tomten med! Denna gången var det kusin J som "va och köpte tidningen" när tomten kom.

Jag gillar ju inte att visa upp så privata bilder här på bloggen, men jag avslutar med mamma och pappas glada hund och på mina ASfina naglar som jag suttit och pysslat med idag. Fick ett kit med nagelgrejer av min kompis A och det är ju mer än välkommet! =)



Puss å Kram


Det va den julaftonen...

Jaha, då var julafton över och juldagen är här. Det måste ju vara den lataste dagen på hela året?! Förra året på juldagen så åkte E på semester och jag var ensam här i några veckor. I år blir han hemma, men det är nästan så att man saknar att vara lite ensam ;) Vi är ju inte dom bästa på att vara lediga tillsammans. Men som tur är så börjar jag jobba redan på söndag. Skönt.

Julafton igår var hur lyckad som helst! Det var ju iofs lite jobbigt hos mormor, för "det" hängde ju i luften hela tiden. Alla var medvetna om hur ledsen hon var, men försökte ändå hålla skenet uppe av en härlig julstämning. Jag fick många fina julklappar fast jag inte hade önskat mig någonting! Av mamma och pappa fick vi en övernattning betald på lyxhotellet Marina Plaza i Helsingborg. Jag och brorsan får åka med respektive, och en upplevelse är ju egentligen den bästa julklappen tycker jag! =) Blev jag jätteglad för. Sen massa annat krafs som parfymer, termos, tidningsprenumerationer, presentkort på kläder etc. Det märks att man blir gammal när det är roligare att titta på när andra öppnar julklappar än vad det är att öppna själv =)

Nu ska jag lata mig hela dagen, sen får vi se om vi ställer till med lite fest ikväll! Det märker vi. Hoppas att alla ni haft en jättebra jul! Tänkte avsluta med två citat ifrån denna dagen för exakt ett år sedan! Det är därför det är så jäkla kul att ha bloggen. Man minns, man skrattar man får ångest och man ler. Man ändras nog trots allt inte så mycket på ett år.... Citat 1 började jag skratta när jag läste, mest för att jag insåg att jag skrivit nästan exakt samma sak i år, från juldagen 2008:

"Julen har varit bra, men man undrar ju alltid när julafton väl kommit varför man stressat så mycket i typ 2 månader! Julen kommer ju alltid ändå..."

Citat 2 påminde mig om hur mycket som faktiskt hänt 2009! Helt sjukt vilket år det varit! Från juldagen 2008. Det har varit som en enda lång bergochdalbana, vilket nästa citat påminner mig om:

"Sen har det väl hänt en del annat oxå...saker jag inte tänker skriva rakt ut här... Nu blir ni nyfikna va?!"

God fortsättning på er!

Puss//L


GOOOD JUL!

Jaha, då var den efterlängtade julaftonen här. Man sitter alltid och förundras över "vad man har stressat för?!". Men på nåt sätt hör det nästan till. När julstämningen var på topp här i gårkväll, brorsan och hans flickvän kom och vi satte oss och åt så njöt man ju verkligen fullt ut! Är SÅ skönt att bara fira jul i tre dagar när man haft så mycket att göra dagarna innan. Lovely!

Jag hoppas i alla fall att ni som läser får en helt underbar jul! Jag ska fira hos mamma och mormor och beger mig nu om en timma! Hörs när vi hörs!

Puss//L


En liten lista kanske?!

10 Saker jag gjort idag!

1. Storhandlat inför julen
2. Druckit kaffe med AK
3. Packat upp allt julpynt
4. Gjort julgodis
5. Diskat
6. Tvättat
7. Städat ur kylskåpet
8. Tjötat skit med Tezz i telefon
9. Slö-surfat
10. Lyssnat på musik

9 första...

1. första bästa kompisen: Cattis
2. första bil- en Ford Orion
3. första kärlek- Anders
4. första husdjur- Min hund Ida
5. första semester- Legoland i Danmark e den första jag kommer ihåg
6. första jobb- Tidningsutkörare, sköj!?
7. första köpta skiva- Vanessa Paradis
8. första piercing- öronen
9. första konsert- Backstreet Boys på Scandinavium

8 senaste

1. senaste alkoholdrycken- vitt vin i lördags
2. senaste bilfärd- hem från affären
3. senaste filmen- Blood Diamond
4. senast ringda samtal- Tezz
5. senaste bubbelbadet- för två veckor sen typ?!
6. senast spelade skivan- Michael J - this is it!
7. senaste gången du grät- häromdagen till nån film
8. senaste måltiden- äckliga choklader med AK

7 saker du har på dig

trosor, BH, linne, kofta, leggins, strumpor, örhängen

6 har du någonsin

1. Dejtat en av dina bästa kompisar- Nope
2. Blivit arresterad- Nej
3. Blivit kär vid första ögonkastet- Ja!
4. Fastnat med blicken i någons urringning- jo det har väl hänt
5. Sagt att du älskar någon utan att mena det- njae det tror jag inte...
6. Busringt till någon-Ha ha ja massa gånger!

5 favorisaker ( ingen rangordning).

Mobiltelefonen, datorn, bilen, läppglans, visakortet

4 personer du känner att du kan berätta allt för.

Kommer inte på 4... Berättar  typ allt för två personer och det är AK och Tezz

3 val

Blått eller rött- blått som färg, rött som politik
Sommar eller vinter- sommar
Choklad eller chips- choklad

2 saker att göra innan du dör.

1. Resa mer
2. Vara bättre på att uppskatta de i min omgivning som jag älskar

1 sak du ångrat att du gjort.

Finns inte så mycket jag ångrar. Smågrejer som jag har ångest över, men allt har bidragit till att jag är världens bästa mig ;)

Jag tror inte nån läser här mer...

Haha! Min besöksstatistik är typ noll! Jag förstår er, jag hade inte heller läst min blogg om jag hade vart ni.

Det är snart jul. Jag lider av en extrem julstämning! Eller lider är väl fel ord. Jag tycker allt är underbart! Jag jobbar sista dagen idag, och det kan ju inte vara mer än bra. Nu vet man att man har två stressiga dagar den 22:a och 23:e, men sen klockan 18 den 23:e december så firar vi lilla-jul med bror och flickvän till honom. Och då är allt bara SÅ skönt. Ingen stress, bara massa massa julmys! Haha! Jag känner mig som Ernst för fan! Men jag är en julnörd så är det!

Brittany Murphy dog ju igår. Hur sorgligt som helst! Man har ju sett henne i massor med filmer, och jag vet bara att hon dog av hjärtstillestånd. 32 år gammal. Man blir ju mörkrädd. Usch!

Idag ska jag jobba 11-stäng. Det känns väl sådär, men bara för att det är sista dagen så får det vara okej! Jag ska vara ledig i fem dagar sen, UTAN skola och det är ju bara lyx! Annars när man är "ledig" så har man ju alltid skolan att tänka på så det blir ju aldrig så ledigt som man hade önskat. Idag får vi nog "våran" nya bil också. Det är väl också nice. Enligt E får jag inte köra den, men det lär det nog bli ändring på ;)

Hörs och skrivs! Å Daniel, jag undrar vart du tagit vägen, du får höra av dig!!

//L

R.I.P Brittany Murphy =(


musik musik....

Jag borde verkligen sova, ska upp 6 i morrn men har inte alls nån vidare lust. Har kollat/lyssnat på P3's musikhjälpen för mycket och jag hittar ju så sjukt mycket musik! Måste lyssna in mig på massa artister som jag missat. Osså har jag bestämt mig för att bli bättre på att lyssna på svenska artister. Dels för att vi har mycket bra musik i detta landet och att det är så mycket lättare att gå på spelningar om artisten e från Sverige. En gammal låt som aldrig blir dålig är ju Lars Winnerbäck och Miss Li's "Om du lämnade mig nu". I hur många år har man lyssnat på den låten?! 3, 4? Den får fortfarande mig att få kramp i magen så bra är den! Hur många gånger jag än hör den...sjukt!

Sen så finns det ju Melissa Horn, Tingsek, Timo Räisänen, Andreas Grega ja, MASSOR! Jag ska bara sitta på Spotify en liten liten stund till ;)

Ja, just det vi har tydligen köpt ny bil också. Eller inte vi, E har köpt ny bil. Han tyckte han "va värd" en ny bil så han gick och lånade 100 something tusen för att köpa en BMW. Kul för honom...Ja, vi tenderar att sköta vårt eget i detta hushållet. ;)

Puss//L


En helt seriös tanke...

Vet ni? Jag har fått en tanke. Helt seriös. Jag har bara inte riktigt bestämt mig ännu. Jag funderar på att ha en "konsumtionsfri månad" i januari... Tanken slog mig för det första för att jag har insett att jag är på fullaste allvar en grav shoppoholic! För det andra för att jag tror att det skulle göra mig gott. Känna på hur det är att inte handla nånting!? Jag slänger bort så många tusen varje månad på vetti fan vad?! När jag va och hämtade lite paket med julklappar och annat som kom på posten häromdagen så slog det mig hur otroligt tillfreds jag blir av att köpa saker! Å det värsta är att det inte spelar nån roll om det är kläder, smycken eller mjölk jag köper?! Det är för jävligt... Själva upplägget har jag ännu inte kommit underfund med. Jag kommer ju självklart få köpa mat så vi kan äta, men utöver det ingenting! Jo cigg, men det är ju också livsviktigt ;). Men ni fattar? Hmm....Jag får återkomma med detta temat så fort jag bestämt mig. Det värsta med alltihop är att jag vet att jag kommer bli sjukt deprimerad... Men ja, jag tror det är en idé faktiskt. Återkommer på temat...

Jo, en annan rolig sak igår. En av mina chefer ringde mig å bara: Jo, det är så att vi har en öppning till en resurstjänst i XXXX...Vi tänkte fråga om du ville ha den? Det handlar först och främst om att du är SÅ otroligt trevlig mot kunderna och därför kändes valet av dig självklart. Inombords så skrek jag HAHAHAHA, men utåt så sa jag "Jahaa, men va kul, jo det kan jag väl göra!" Det är inget speciellt, bara lära mig lite nya arbetsuppgifter men ändå, JAG otroligt trevlig!? Tack! Det är fan en komplimang jag aldrig fått innan!

Ses och hörs!

//L


Obotlig romantiker!!

Har precis suttit och kollat på den egentligen, übertöntiga filmen "The holiday". Jag har insett två saker: Den första är att Jude Law lätt ligger på topp 5 över världens vackraste människor. Den andra är att jag är så sjukt lättrörd! Filmen är egentligen hur töntig som helst! SÅ förutsägbar, men helt jävla underbar!! Jag ville inte att den skulle ta slut. Ändå har jag suttit framför dumburken och tittat i snart 3 timmar nu. På nåt vis så vet man att film alltid är film, men tänk om man kunde få uppleva att vara med i den där sagan nån gång?! *drömmer mig bort*


Se den om ni inte sett den! Helt klart sevärd! Måste ju självklart infoga en bild till.....


å med den bilden säger jag god natt och dröm sött!

//L


Erik Grönwall...

vilken kille va?! Jag blir helt tagen av hans talang! Vart i den lilla kroppen bor den stora rösten? Helt sjukt duktig! Som sagt, jag tyckte finalen blev komplett förra veckan då Tove åkte ut. Erik och Calle har jag gillat från start och jag hade blivit glad oavsett vem som hade vunnit, men det är klart att jag haft ett gott öga till Erik ända sedan han va på audition! Grattis Erik!!! Jag ska köa till dina konserter! ;)

bild:tv4.se


Exakt två veckor kvar till jul!

Jag märker ju att ingen e här och läser längre...Inte så konstigt när jag typ aldrig uppdaterar! Men! Jag kom på att det är precis två veckor kvar till jul idag! Helt sjukt vad fort tiden går! Varför känner man sig aldrig nånsin redo inför julen?! För första året på typ 5 år så har jag inte en jävla aning om vad jag ska göra på nyår! Helt sanslöst för att vara mig! Jag brukar ha nyår färdigplanerat i typ oktober, senast! Men inte i år...i år ska jag prova på det där med att "ta det som det kommer". Kanske kan bli en riktig hit!?

Idag har jag i alla fall inte gjort ett skit! JO, jag har beställt en julklapp till mig själv. En mobiltelefon! Jag är prylnörd då det gäller vissa saker. Typ mobiltelefoner och datorer. Jag har ju haft min X1:a ett tag nu och hatar den mer än nånting annat! Jag har nog använt den typ en månad totalt å sen använt min gamla Sony Ericsson och min Skype-phone...Idag hittade jag en sida som till min barnsliga förtjusning börjat ta hem kina-kopior på telefoner. Med menyer på svenska och inte operatörslåsta! För ungefär 1000 spänn! Ni kan ju föreställa er min lycka! Det spelar ju inte ens nån roll om jag måste byta varannan månad för att skiten pajjar, man har ju fortfarande råd med det! Lovely =) Så det är årets julklapp till mig själv! Tack till mig!

Näpp, nu ska jag gå och sova! Pensionärer som vi börjar bli har vi gått och lagt oss innan halv elva varje kväll denna veckan!

Hörs och skrivs!

Puss//L


Ego!

-har präglat det mesta av denna dagen. Jag blev helt spontant ledig idag! Jisses vilket litet glädje-tjut jag gav ifrån mig när klient-mötet på jobbet blev inställt. Inte för att jag inte vill träffa henne, men för att känslan av en hel dag iklädd pyjamas kom sig helt till pass! Å mycket mer har jag inte gjort. Druckit så mycket glögg att jag nästan mår illa, ätit typ 103 pepparkakor, lallat runt å lyssnat på musik, badat badkar med tända ljus och jaa...det va väl typ det tror jag... MYS!

Eller, jo jag har suttit en del vid datorn oxå. Gick ut på msn innan och började prata lite med en kompis. Jag undrade vad han gjorde hemma, det visade sig att han va sjuk... mmm, stackarn! Jag frågade vad det va med honom, hur länge han vart sjuk och blaha blaha...Han svarade och sög gladeligen upp all uppmärksamhet. Sen, tyst! Inte ett ljud. Det föll mig in att han inte ens frågat hur läget var. Då gjorde jag en typisk sån grej som bara jag måste göra! Jag skrev ett långt meddelande, ungefär såhär löd det: "Jahaa...då får vi hoppas att du blir frisk från din förkylning snart. Aldrig kul att va dålig ju. Själv ska jag gå och bädda ner mig nu. Jag e också hemma idag förstår du, jag har nämligen åkt på svininfluensa. Satt i isolering hela dagen på sjukhuset igår och kanske måste få konstgjord lunga snart. Vem vet? Ha det nu så bra din stackars sjukling så hörs vi! Kraaaam!" Osså loggade jag ut! Fort som tusan! Hahaha, tycker det va askul! Va ju såpass överdrivet att han fattade att jag skoja, men ändå en ganska tydlig pik om att han i alla fall kan ta sitt ego, lägga det åt sidan för en stund för att fråga hur nån annan mår. Eller?! Hihihi, kul va det i alla fall!

Nä nu ska jag gå och ta en kopp glögg...Eller nä förresten kanske inte!

Puss//L


Bloggaren som sakta tynar bort...

Ja, det är nog tyvärr så... Orkar inte hålla liv i någon av mina bloggar just nu. Är så sjukt trött hela tiden och längtar mer än nånsin på att skolan ska ha jul-uppehåll! Jag har allt oftare den sista tiden börjat känna mig trött på skolan och känslan av att börja jobba igen gör sig mer och mer bekväm faktiskt. Kanske kommer dit jag med? Dit jag känner att jag är färdig. Trodde aldrig att jag skulle komma dit dock. Studierna har gett mig så sjukt mycket! Jag har växt och blivit en människa jag inte hade känts vid för några år sen. Jag är självsäker, jag vet vad jag vill, jag är relativt duktig på det jag gör, och bäst av allt; Jag trivs och mår bra! Visst, vi alla har ju dåliga dagar, men inte värre än så.

Jag tänker extra mycket på det då jag betraktar folk i min omgivning. Klasskompisarna som inte kan göra nånting, knappt gå på toaletten, utan sällskap eller stöd ifrån den andra. Hur självständiga och säkra på sig själva är dom? Inte så... Den gamla vännen, som blivit fett bedragen av sin sambo, som sitter och dagarna i ända skriver på sin blogg hur stark, perfekt och underbar hon är. Snacka om att försöka att övertyga folk? Är man så säker på det så har man heller inget behov av att dagarna i ända sitta och tala om det för alla andra. Bekräftelse och social acceptans är väl de två största tecknen på dålig självkänsla? Mig lurar du inte, det sorgliga är väl om du  lyckas lura dig själv... Det slår alltid tillbaks lilla vän....

I alla fall, ibland är det skönt att skriva såna här inlägg. Att kunna gå tillbaks hit en dålig dag och påminna sig om att livet trots allt behandlar mig ganska väl. Jag har haft tur som haft en bra uppväxt, blivit stark och självständig, omger mig med få underbara vänner som ger mig precis det jag vill ha och behöver och dessutom vet jag hur jag ska klara mig själv! Få förunnat men gud vad underbart!

//L


RSS 2.0