Ni måste läsa detta!

Då man själv har jobbat som kassörska på Sveriges största varuhus i snart 10 år så vet ni säkert att man har ganska många roliga historier att dela med sig av. Jag har hittat en text på en blogg som är SÅÅ bra! Den är så klockren att jag verkligen önskar att jag skrivit den själv! Nu har jag inte det, så jag erkänner min stöld. Men håll tillgodo och skratta: Tagen ifrån http://thegreenlady.bloggspace.se

"Som kassörska på Sveriges största lågprisvaruhus får man stå ut med en hel del. Man ska ta hand om tjuriga och sura kunder, medan man själv verkligen försöker le och vara vänlig tillbaka (vilket inte alltid är så lätt.)

Våra kunder tycks alla ha gemensamma lagar och regler som gäller när man är och handlar i vår butik.

När du besöker Ge-Kås ska du alltid ha med en väninna, eller din mamma som sällskap. Ni ska ha varsin vagn och ägna fem timmar åt att fylla dessa med en massa billiga varor, som ni egentligen inte alls behöver.

Om du plötsligt ångrar en vara när du är på väg mot kassan så är det oftast väldigt långt att gå och lämna tillbaka den. Då finns det flera alternativ: Lägg tröjan, eller vad det nu kan vara, varsomhelst. Gärna bland kylvarorna, så kommer säkert en anställd och plockar undan efter dig. Eller varför inte under en hylla, så att ingen ser att du varit lite busig?

Under vistelsen i vår butik blir man ofta hungrig och törstig. Du får gärna ha med dig en frukt eller lite dricka. Eftersom det bara finns två kaféer med papperskorgar och en lång rad med papperskorgar ut mot utgången så orkar du väl inte hålla ordning på sitt skräp? När du har kommit till kassan kan du lägga ditt bananskal eller din tomburk i högen med blåa kundkorgar. Det är väl bra? Personalen blir mycket förtjusta när de får ta hand om dina rester. Extra kul tycker vi att det är när du har bytt blöjor på din skrikande och mycket irriterande baby och helt sonika smusslar ner den välfyllda blöjan i en av våra gula bingar vid kassorna, vilka egentligen är avsedda för galgar. En väldigt angenäm doft sprids till oss kassörskor och våra övriga kunder. Mums!

Nu är det din tur i kassan. Då finns det flera regler att följa.

  • Bygg gärna stora högar med dina kläder. Ju högre och bredare, desto bättre.
  • Ta tio galgförsedda kläder och vik dem tillsammans så blir det väldigt lätt för kassörskan att plocka isär dem.
  • Ömtåligt porslin och glasföremål ska du lägga uppe på högen med kläder, så att de trillar i golvet när galgarna fastnar i sidorna av rullbandet.
  • Placera gärna breda varor på tvären så att de fastnar när de kommer fram till kassörskan. Kassörskor älskar att slita och dra i dina varor, för att få dem att lossna från stoppet. Efter den breda varan ska du ställa dina glasvaser alternativt porslinsmuggar, naturligtvis uppställda, så att de rasar i en enda hög då bandet fortsätter rulla. Skrik gärna; "Stoppa bandet för fan! Ser du inte vad du håller på med? Gick någonting sönder nu? Vad körde du bandet för?" Låtsas att du inte förstår när kassörskan förklarar att bandet är automatiskt och bara stannar när varor kommer fram rättvända till en sensor.
  • Som sagt; lägg breda varor på tvären. Låtsas inte förstå varför de fastnar utan ge dem bara en knuff 1 dm framåt. Fortsätt sedan att bygga en hög med livsmedelsvaror på din sida av stoppet. Låt kassörskan ställa sig upp för att få loss den breda varan. Det är ju henne jobb, eller hur?
  • Din hög med 30 vykort ska helst placeras i botten av kläder eller ett tungt föremål, som kassörskan måste lyfte på för att komma åt.
  • Alla vita spetstrosor i storlek 50 ska du vägra lägga på det smutsiga bandet. Du tvättar dem naturligtvis inte innan du använder dem.
  • Vita t-shirtar och blusar förstår vi naturligtvis att ni inte vill ha nersmutsade.  Dem är det ju bara bra om man väntar med att tvätta så länge som möjligt, har jag lärt mig. Dessa lägger alla kassörskor snyggt och fint vid sidan, så att de inte ska bli smutsiga.  Som kund ska du då tvärvägra. Ställ dig gärna 1 ½ meter bort och viska: "De här vill jag inte ska bli smutsiga." Sen låter du kassörskan sträcka sig dessa 1 ½ metrarna, över alla andra varor, och ta emot din hög med vita t-shirtar. Sträck dig gärna någon meter upp mot taket också, så att kassörskan helst får lov att ställa sig upp för att ta tag i galgarna.

Nu är det dags för betalningen. Även här finns många atlernativ:

  • Du har ingen alls koll på hur mycket pengar du har på ditt konto. Du blir förbannad på kassörskan som inte kan tala om hur mycket det finns kvar.
  • Får du samtal; svara och prata gärna länge och väl. Nicka en gång till kassörskan: Hon förstår säkert att ditt samtal är viktigare än vad varorna kostade och att det är 2 års garanti på din DVD.  
  • Bli lika förvånad varje gång du kommer till kassan och ditt kort fortfarande är avmagnetiserat. Påstå gärna att det alltid fungerar på ICA.
  • Kassörskan ber dig att slå din pinkod. Då ber du att få tillbaka ditt kontokort, eftersom du har koden inskriven på baksidan.  
  • Kassörskan säger summan, drar ditt kort och du slår din kod. När allt är godkänt och kvittot börjar skrivas ut frågar du: "Går det att få en jämn summa draget på kortet?"
  • Om din äkta make ska betala med ditt kort, medan du packar, och ber att du ska komma och slå din kod ska du inte lungt gå dit. Nej, ropa koden så att alla kunder inom fem kassor åt varje håll hör att din kod är 1234.
  • Du handlar för 350 kronor. Du skramlar ihop en hundring, en femtilapp och några tjugor. Sen ber du dina barn tömma sina plånböcker, eftersom du inte har mer pengar. Förklara sedan för kassörskan, som skruvar på sig och sneglar bort mot den växande kassakön: "Jag trodde inte att det skulle bli så mycket, därför tog jag inte ut några pengar."  Upptäck sedan att du ändå bara får ihop 287 kr. Fråga då: "Vad gör jag nu då?"  Kassörskan föreslår att du ska ångra ett par varor. Du ställer dig då och funderar på vilka varor du kan vara utan. Tre minuter senare pekar du på en strumpa och frågar; "Vad kostar den där?"
  • Om du vill ha dina varor på olika kvitton, tala inte om detta för kassörskan förrän alla varorna är dragna. Det blir så mycket roligare när kassörskan får göra om allting från början.
  • Be kassörskan att växla din tusenlapp till hundralappar. Kassörskorna har alltid väldigt gott om växel, det vet ju alla!

Vid packningen:

  • Om din väninna står före dig i kön; hjälp henne inte med att packa. Stå istället bara där och kommentera alla hennes inköp. Ta gärna en lång diskussion om en babymössa till hennes systers barn, den är ju så himla söt. När det är din tur ber du henne att hjälpa dig att plocka upp dina varor på bandet, istället för att låta henne packa sina varor.
  • Om du handlar till en annan person, och inte vill blanda varorna med dina egna; be kassörskan att lägga varorna på det andra bandet, så att det blir tvärstopp medan du ska packa båda sidorna. Börja naturligtvis med dina egna varor, de är ju många fler.
  • Om du inte plockat av dina galgar innan, ta god tid på dig att plocka av dem nu. Lägg dem på det andra bandet, så tar de inte plats på din egen sida! Skrik ilsket till kassörskan när hon ber dig att flytta på dem; "Ja, jag ska ta hand om dem när jag är färdig."
  • Ta god tid på dig att vika alla dina inköpta kläder, annars kan de ju faktiskt bli förstörda under resan hem. Som kund har du all rätt att stå där hur länge du vill. De andra kunderna får faktiskt vänta! Tala högt om det för din väninna när hon försiktigt ber dig att skynda på lite.
  • Stirra oförstående på den vita platspåse som kassörskan har lagt ditt Klorinmedel eller din tändväska i. Plocka gärna ut flaskan och lämna den tomma påsen kvar på bandet när du går.
  • Om du blir akut hungrig när du står och packar; ta en måltidsersättningsdryck (som du just köpt). Surpla i dig den högt och ljudligt medan du och din väninna packar. När ni är klara dricker du ur det sista och lägger sedan den tomma förpackningen på bandet. När kassörskan ropar efter dig; "Hallå, du glömde någonting där!" går du lugnt tillbaka och kollar. "Men den är ju tom", svarar du."


    Som sagt; KLOCKREN! Och så sann! Hon har lyckats få med så många aspekter utav människors beteende som vi får uppleva varje dag! Underbart!

//L


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0